Als je van eclair cake houdt, staat deze frisse draai op het punt een favoriet te worden. Romige lagen cheesecake, digestive koekjes en zoete aardbeien zitten ’s nachts te rusten in de ijskast en worden een heerlijk “lasagne” dessert.

Ingrediënten:

2 blokken (8 oz) roomkaas, verzacht
3/4 kopje suiker
1 eetlepel amaretto (of 1/2 theelepel amandel extract)
500 ml slagroom topping
14 digestive koekjes
2 potten aardbei jam
2 kopjes ingevroren aardbeien
2 kopjes verse (of ontdooide) gesneden aardbeien
Kokosolie-spray

Zo maak je het:

1. Met een staafmixer met gardeopzet, doe je de roomkaas en suiker samen. Voeg langzaam de amaretto en slagroom toe, klop tot alles goed is. Ze opzij.

2. Spuit de bodem van 9×13-inch ovenschaal met antikleef spray, lijn met 7 digestive koekjes. Verspreid de helft van het roomkaasmengsel bovenop de digestive koekjes.

 

3. In een grote kom, doe je één jampot in de magnetron tot het warm is en roer dan de helft van de aardbeien erin. Smeer dit mengsel op de creamcheeselaag. Werk af met een tweede laag koekjes en roomkaas. Bedek en bewaar het in de koelkast.


 
4. Vlak voor het opdienen doe je de tweede jampot in de magnetron tot het warm is en roer de verse of ontdooide aardbeien er doorheen. Laat afkoelen tot het niet langer warm aanvoelt en verspreid het dan over de bovenkant van de cake. Snijd en serveer.

En als bonus een handig filmpje: