Dit avocado kipsalade recept heeft zoveel smaak! Het is romig maar licht met de avocado en zo bevredigend. Ik weet het, ik weet dat kipsalades meestal mayo bevatten, maar je zult het nooit missen!

BONUS: Als je het geluk hebt dat je wat over hebt, smaakt deze kipsalade de volgende dag net zo goed – perfect voor een lunch. Jullie vragen altijd om schoollunchideeën en ik hoop dat jullie deze geweldig vinden!

Avocado kipsalade recept:

Deze kipsalade is een winnaar en is geliefd bij volwassenen en kinderen. Alles is goed en je zult die frisse citroendressing op al je salades willen.

Makkelijke kippensalade ingrediënten !!

Deze avocado kipsalade heeft zulke eenvoudige ingrediënten en je hebt misschien al alles wat je nodig hebt om het te maken (wij vinden het geweldig als dat gebeurt)!

– We gebruiken rotisserie-kip om het proces te vereenvoudigen, maar je kunt eigen kippenborst koken
– Als je het vet wilt minderen, gebruik dan kalkoen-spek
– Voeg voor extra proteïne 2 hardgekookte eieren toe

Hoe maak je er een Paleo-kipsalade van:

Deze salade is perfect voor bijna elk dieet. Om deze salade paleo-vriendelijk te maken, verander dan de maïs (die wordt beschouwd als een korrel) met gesneden komkommer.

Hoe bewaar je de overgebleven kipsalade:

Bedek de avocado-salade met plasticfolie direct over het oppervlak van de salade (het buitenhouden van de lucht voorkomt het bruin worden van de avocado’s) en zet in de koelkast.

Kipsalade serveren:

Deze avocado kipsalade is heerlijk veelzijdig. Het is een eiwitrijke salade dus het is perfect voor werklunch of maaltijdbereiding en de citroen houdt het fris en levendig. Serveer deze kipsalade:

– Als hoofdgerecht salade
– In sandwiches of pitabroodjes
– Als vulling voor slawraps

Kijk hoe je de kip-avocado salade maakt:

We gebruikten rotisserie kip waardoor deze salade super snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is prima om je eigen kip te koken, of gebruik ingeblikte en goed doorlatende kip van goede kwaliteit.

Kip-Avocado Salade

Deze avocado-kip salade is een blijvertje! Eenvoudig, uitstekend kipsalarecept met citroendressing, veel avocado, onweerstaanbare spekbeten en maïs. Optioneel: voor nog meer eiwitten, voegen we 2 hardgekookte eieren toe, gehalveerd of in vieren gedeeld.
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 6 personen
calorieën: 324kcal
Auteur: Smaakvollerecepten

Ingrediënten

Avocado kip salade Ingrediënten:

  • 2 grote gebakken kippenborsten versnipperd of gehakt
  • 2 grote avocado's
  • 150 gram maïs van 1 gekookte maïskolf
  • 170 gram mager spek gebakken en gehakt
  • 10 gram bieslook (of groene ui), gehakt
  • 2 el Dille gehakt, of naar smaak

Citroen Dressing:

  • 3 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 0,13 theelepel zwarte peper

Instructies

  • Snijd of rasp de 2 grote gekookte kipfilets en plaats deze in een grote mengkom.
  • Schil en stop 2 grote avocado's, snijd in hapklare stukken en voeg toe aan de mengkom.
  • Voeg gekookte maïs toe (vers gekookte maïs is het beste), voeg gehakte witte ui, fijngesneden spek en 2 el verse dille.
  • Voeg dressing ingrediënten toe aan een kleine kom en roer om te combineren. Sprenkel over je salade en gooi om te combineren. Serveer met plakjes hard gekookt ei indien gewenst.