Een eenvoudig bananenbroodrecept boordevol rijpe bananen, pittige zoete rozijnen en geroosterde walnoten. Dit is een van onze favoriete rijpe bananenrecepten. Heerlijk zacht, smeuïg en nog beter met overrijpe bananen!

Hoe je bananen rijpt:

Snelle oven-methode: als je bananen een beetje groen zijn en je wilt dat ze sneller rijpen, plaats ze dan op een bakplaat en bak 15 tot 20 minuten op 120 °c, afhankelijk van de oorspronkelijke rijpheid van de bananen.

24-uurs tellermethode: als je bereid bent 1 dag te wachten, kun je de tros bananen (zonder ze te scheiden) in een papieren zak leggen, afdekken en op kamertemperatuur laten. Bananen stoten ethyleen uit, waardoor het rijpt. Het toevoegen van een appel aan de zak zal het proces versnellen.

Kan ik bananen bevriezen?

Als je overrijpe bananen hebt en niet klaar bent om bananenbrood te maken, gooi ze dan niet weg! Bananen invriezen: plaats ze ongepeld in een diepvries veilige ritssluitingszak, verwijder overtollige lucht en bevries tot 3 maanden. Je kunt ontdooide bananen gebruiken voor bananenbrood. Je kunt ze ook geschild invriezen en in stukjes snijden voor gebruik in smoothies. Ps: Je kunt ook een heel banaanbrood invriezen met dezelfde methode!

Ingrediënten voor bananen notenbrood:

Dit is alles wat je nodig hebt om het beste banaanbrood te maken! Het toevoegen van walnoten is optioneel maar voegt een geweldige smaak en textuur toe, waardoor het een bananotenbrood wordt.

Vervangingen voor een gezond bananenbrood:
– Vervang suiker door honing.
– Gebruik organisch volkorenmeel in plaats van bloem.
– Vervang 1 eetlepel meel met 1 eetlepel gemalen lijnzaad.
– Verminder suiker tot 1/2 kop met zeer rijpe bananen; ze voegen veel zoetheid toe

Kan ik walnoten en rozijnen weglaten?

JA! Het recept werkt nog steeds als rozijnen en walnoten zijn weggelaten. We maken het de hele tijd notenvrij dankzij een allergie voor walnoten op de redactie. Je hebt nog steeds het zachtste, smeuïge en heerlijke banaanbrood! Je kunt ook wat chocolade gebruiken om een chocoladekoek bananenbrood te maken.

Bananenbrood maken:

Succes met het maken van smeuïg bananenbrood met boordenvol bananen!

Smeuïg bananenbrood recept

Dit bananenbroodrecept zit boordevol rijpe bananen, pittige zoete rozijnen en geroosterde walnoten. Het is een van onze favoriete rijpe bananenrecepten en nog beter met overrijpe bananen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur
Gang: Tussendoortje
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: bananenbrood
Porties: 10
calorieën: 350kcal

Ingrediënten

  • 3 (middelgrote / grote) rijpe bananen gepureerd met een vork
  • 110 gram ongezouten boter (8 eetlepels) bij kamertemperatuur
  • 150 gram witte suiker
  • 2 eieren lichtgeslagen
  • 190 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 0,1 theelepel zout
  • 0,1 theelepel vanille
  • 120 gram walnoten
  • 75 gram rozijnen

Instructies

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 ° C. Vet en een broodschaal in en doe er ook wat bloem op. Rooster walnoten lichtjes op een koekenpan en roer ze voortdurend zodat ze niet verbranden. Hak grof en koel af tot kamertemperatuur.

Zo maak je smeuig bananenbrood

  • Meng in een mengkom 8 eetlepels zachte boter en 3 kop suiker (of honing als je honing gebruikt).
  • Pureer bananen met een vork tot een consistentie van dikke appelmoes en voeg ze toe aan het beslag samen met 2 eieren, meng tot het gemengd is.
  • In een aparte kom, klop samen: bloem, 1 theelepel baking soda en 1/2 theelepel zout en voeg toe aan het beslag.
  • Voeg 1/2 theelepel vanille-extract toe en meng in gehakte walnoten en rozijnen. Giet in de voorbereide broodvorm. Bak 55 tot 60 minuten op 175 ° C of tot een tandenstoker in het midden is gestoken, er schoon uitkomt. Laat bananenbrood 10 minuten rusten voordat je het naar het rooster laat om af te koelen.