Avontuurlijke eters, het is tijd om naar de Filippijnen te gaan. De Filippijnen staan bekend om zijn mooie stranden, leuke uitgaansgelegenheden, casino’s en restaurants. Maar specifiek voor het Villa Escudero Resort, waar je je schoenen uit kunt doen en kunt smullen aan de voet van Labasin Falls (een kunstmatige waterval gemaakt door afvoer van de eerste waterkrachtcentrale van de Filippijnen) terwijl deze voor je stroomt zou ik erheen gaan.

The Waterfall Restaurant kijkt echter niet alleen uit over het adembenemende landschap: de restaurantgangers zijn zelfs in het water dat zich bij de waterval verzamelt. Dus toen ik zei: “trek je schoenen uit”, meende ik het letterlijk. Dit blootsvoets (ja, er is een geen schoenenbeleid) in San Pablo City kunnen klanten in een ondiepe rivier met picknicktafels aan de waterval zitten.

Atlas Obscura wijst erop dat gasten een “kamayan-achtig buffet van vis, rijst, gegrilde kip en bananen (plaatselijk bekend als” banaan-keu “), vers fruit en meer kunnen ervaren, allemaal verspreid over bananenbladeren.” Volgens de Atlas biedt een Filipijns Kamayan-feest uitbundige spreads zonder keukengerei.

In het geval je na de maaltijd te droog bent, kunnen bezoekers zich later onderdompelen in de waterval om de ervaring van zwemmen onder natuurlijke watervallen te krijgen. Natuurlijk is het ervaren van deze lunch in buffetvorm ongelooflijk afhankelijk van het weer, omdat buitenshuis eten met je voeten in het water lastig kan zijn als het stormt.

Terwijl je in het resort aan het eten bent, kun je jezelf ook onderdompelen in de andere activiteiten die ze hebben door een dagtourpakket te boeken, zodat je alle voorzieningen van het resort kunt ervaren, waaronder het grootste museum van het land, het Escudero Private Museum, bamboeraften, de Philippine Experience Show met traditionele dansen en muziek en de zwembaden (PS er is zelfs een zwembad voor volwassenen).