Meer vlees. Minder koolhydraten. (Filmpje onderaan)

INGREDIËNTEN
3 courgettes, in de lengte gehalveerd
2 eetlepels. extra vierge olijfolie, verdeeld
Kosjer zout
Vers gemalen zwarte peper
1/2 ui, gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 pond gemalen rundvlees
1/2 theelepel. Chili poeder
1/2 theelepel. gemalen komijn
1/4 theelepel. paprika
100 gram. zwarte bonen
100 gram. gehakte kersentomaten
100 gram. maïs
Zakje geraspte cheddar
Zakje geraspte kaas naar keuze
Vers gehakte koriander, voor garnering

ZO MAAK JE HET

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Scoor courgette (zoals je een avocado snijdt) en schep de binnenkant eruit, bewaar ze voor later. Plaats de courgette helften met de zijkant naar boven in de bodem van 9 “-x-13” ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olie; breng op smaak met zout en peper. Bak totdat courgette heldergroen is en het net begint te verzachten, 10 minuten.

2. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui en gereserveerde courgette toe en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Roer de knoflook erdoor en kook tot hij geurig is, ongeveer 1 minuut langer. Voeg gemalen rundvlees toe en verdeel het vlees met een houten lepel. Bak tot het rundvlees niet langer roze is, ongeveer 6 minuten. Vet af.

3. Roer chilipoeder, komijn en paprika erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer zwarte bonen, cherrytomaatjes en maïs erdoor.

4. Schep rundvleesmengsel in courgette en bedek met kaas. Bak totdat de courgette zacht is en de kaas gesmolten is, ongeveer 15 minuten. Garneer met koriander voor het serveren.