Ga weg ananas! Dit is onze nieuwe favoriete ondersteboven cake. Dit smaakt naar pepernoten gekruist met karamel-appel en we zijn verliefd.

Ingrediënten

Voor de appelen

170 gram bruine suiker
60 gram boter
1 theelepel. puur vanille extract
1/2 theelepel gemalen kaneel
Zout
2 appels, geschild, zonder klokhuis en gesneden 1/2 “dik

Voor de cake

Bak spray
130 gram bloem
3/4 theelepel bakpoeder
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel koosjer zout
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
120 gram boter, verzacht
200 gram suiker
100 gram bruine suiker
2 grote vrije-uitloopeieren
1 theelepel puur vanille extract
150ml melk

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 350 ° C en vet een 8 “ronde taartvorm in met kookspray. In een kleine steelpan op middelhoog vuur, bruine suiker, boter, vanille, kaneel en zout smelten. Kook tot een beetje verdikt, 2 minuten.

2. Giet de karamelsaus in de voorbereide pan en leg de appels erop.

3. Klop in een grote kom bloem, bakpoeder, kaneel, zout en nootmuskaat bij elkaar.

4. In een andere grote kom, met een handmixer, klop je boter en suikers samen tot ze zacht zijn. Voeg een voor een eieren toe en voeg vanille toe. Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan natte ingrediënten, kloppend tot ze net zijn gecombineerd. Giet de melk en mix tot volledig opgenomen. Voeg resterende droge ingrediënten toe en roer tot alles gecombineerd is.

5. Giet het beslag over de appels en bak tot een tandenstoker in het midden is gestoken, schoon, 1 uur. Laat 15 minuten in de pan afkoelen, keer het om in de koelkast en laat het volledig afkoelen voordat je het snijdt.

Hier nog een simpelere versie: