Helemaal compleet met aardbijen dip saus. Hieronder een printbare versie van dit geweldige recept:

Cheesecake loempia's

Heerlijke Cheesecake loempia's zijn binnen 15min klaar.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, loempia
Porties: 12 loempia's

Ingrediënten

Voor de saus

  • 500 gram gehakte aardbijen
  • 2 theelepels water
  • 2 theelepels suiker

Voor de loempia's

  • 2 blokken roomkaas
  • 120 gram suiker
  • 120 gram zure room
  • 1 theelepel vanille extract
  • zout
  • 12 vellen loempia bladeren
  • plantaardige olie
  • poedersuiker

Instructies

  • Doe in een kleine sauspan op middelhoog vuur de aardbeien, water en suiker. Roer door te combineren en breng aan de kook. Roer regelmatig en kook tot dikke en jam textuur, 3-4 minuten. Overbrengen naar een middelgrote kom en apart zetten.
  • Meng in een grote kom roomkaas met suiker, zure room, vanille enzout. Gebruik een handmixer en klop de ingrediënten totdat ze volledig zijn gecombineerd.
  • Leg een loempiablad op een schoon oppervlak in een diamantvorm en schep ongeveer 3 eetlepels roomkaasmengsel in een lijn in het midden. Vouw de onderste helft omhoog en vouw stevig in de zijkanten. Rol zachtjes en sluit de vouw met een paar druppels water.
  • Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olie (deze moet 1 "aan de zijkant van de pan komen) tot hij begint te borrelen. Voeg de loempia's toe en bak ze goudbruin, 1 minuut per kant. Breng over naar een met papieren handdoek beklede plaat.
  • Garneer met poedersuiker en serveer met aardbeisaus.