Dit recept voor romige aardappelpuree is schrikbarend goed! Het is absoluut Pasen waardig. De mensen aan je vakantietafel zullen bezwijmen over deze slagroomaardappelen!

Dit recept met puree bevat slechts 4 eenvoudige ingrediënten (waarvan er één zout is), maar er zijn verschillende geheimen waardoor dit recept zo goed werkt. Bekijk de eenvoudige video helemaal onderaan.

Romige aardappelpuree Recept:

Tip: je kunt de puree warm houden in een slowcooker tot je gasten klaar zijn om te serveren, en dat is geweldig want het is iets minder relaxed om het vlak voor het eten te maken.

Geheimen voor het maken van de beste aardappelpuree:

Roodbruine aardappelen moeten heel worden gekookt (niet fijnhakken). Ik heb deze geweldige tip van mijn moeder geleerd: roestbruinjes zijn zetmeelrijke aardappelen die uit elkaar kunnen vallen of worden gevuld met water als ze worden gekookt, dus het duurt een paar minuten langer om ze te koken, maar het is het zeker waard!

Boter!! Veel boter en niet bezuinigen hier. Ik heb het met minder geprobeerd en het recept werkt nog steeds, maar het is ongelooflijk met het vereiste aantal.

Boter moet worden verzacht, niet gesmolten. De smaak van de boter is anders als hij zacht is en verwerkt in de aardappelen, waardoor ze mooi zijdeachtig en zijdeachtig blijven.

HETE melk bevat het gemakkelijkst de aardappelen en houdt de aardappelen warm.

Met behulp van een mixer (of het nu een elektrische handmixer of een standmixer is) wordt de aardappelpuree zonder de moeite van het stampen met de hand omhoog gesmeerd en levert de meest vloeiende resultaten op.

Het zouten van de aardappelen aan het eind zorgt ervoor dat ze tijdens het koken niet uit elkaar vallen.

Ingrediënten voor aardappelpuree Recept:

12 middelgrote roodbruine aardappelen, gepeld
300ml warme melk (we gebruikte volle melk)
230 gram ongezouten boter op kamertemperatuur (niet gesmolten)
1 1/2 theelepel zeezout, of naar smaak
1 eetlepel verse peterselie of bieslook, fijngehakt voor garnering

Hoe maak je romige aardappelpuree:

1. Schil aardappelen (snij aardappelen in twee, als ze erg groot zijn). Als je wil dat de aardappelen zo soepel mogelijk zijn, kun je de tijd nemen om de kleine noesten van de aardappelen te verwijderen met een kleine lepel of de punt van een dunschiller. Plaats de aardappelen in een grote pan en voeg voldoende koud water toe om aardappelen te bedekken. Breng aan de kook en kook gedeeltelijk afgedekt totdat je het makkelijk doorboord met een mes (kook 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van je aardappelen, de mijne duurde 22 minuten).

2. Tap goed af en breng het over naar de kom van je standmixer. Pak de gardeopzet en maai aardappelen lichtjes met de hand om ze te breken. Plaats de mixer met gardeopzetstuk en start de mixer op lage snelheid 30 seconden en verhoog vervolgens tot gemiddeld en doe er langzaam WARME melk bij.

3. Met de mixer aan, voeg je 1 eetlepel zachte boter tegelijk toe en wacht een paar seconden tussen elke toevoeging. De aardappelen moeten opgeklopt en donzig zijn. Voeg tot slot 1 1/2 theelepel zout toe, of naar smaak.

Om aardappelpuree warm te houden tot het serveren: bedek de kom en leg ze in een warme oven of stop de puree in een slowcooker op de lage stand om de aardappelen warm te houden tot ze klaar zijn om te serveren. ingrediënten