Je eigen tomatensaus maken op een doordeweekse avond, dat klinkt als een nogal zware taak als je gewoon een potje kunt openen.

Maar een pastasaus die volgens Delish is uitgeroepen tot ‘de beste ter wereld’, kan worden gemaakt op basis van slechts drie ingrediënten – en je hoeft er niks voor te snijden.

Marcella Hazan, auteur van baanbrekende kookboeken zoals Essentials of Classic Italian Cooking, adviseerde dat de beste manier om een ​​tomatensaus te bereiden is met drie ingrediënten: ui, boter en tomaten in blik.

Het boek van de Italiaanse schrijfster werd meer dan 20 jaar geleden in 1992 gepubliceerd, maar het recept wordt nog steeds vereerd door voedselschrijvers en is verrassend eenvoudig te maken zonder te hoeven snijden.

De gewaardeerde schrijfster raadt aan om eenvoudig een gehalveerde gepelde ui in een pan te doen met boter en tomaten in blik gedurende 45 minuten, en dat is alles.

Na haar dood op 89-jarige leeftijd in 2013, opende haar echtgenoot Victor haar eenvoudige manier van koken.

In een interview met Epicurious beschreef hij het denkproces achter haar beroemde saus, waarin hij uitlegde dat ze altijd voor eenvoud koos.

‘Marcella was een genie als het om smaak ging. Ze had meteen een idee van hoe smaak een gerecht beïnvloedt, ‘legde hij uit.

‘Ze vroeg zich af:’ Waarom hak ik een ui, waarom bak ik? Ik ga de ui, tomaat en boter samenvoegen en er niet meer overnadenken. ‘

Hoe maak je ’s werelds beste pastasaus

Je zal nodig hebben

– 2 x400g tomaten uit blik

– 1 x ui, gepeld en gehalveerd

= 6 eetlepels boter

Methode

Doe alles in een pan en zet het op een matig vuur gedurende 45 minuten onbedekt, en roer af en toe.

Verwijder de uienhelften en giet over je favoriete pasta: