Niets beschrijft de lente zo goed als deze eenvoudige aardbeientaart. De korst is een eenvoudige, niet-koele versie van een taartkorst waar we geobsedeerd door zijn sinds we een vergelijkbare versie voor onze appeltaart maakten.

De vulling is een zoete roomkaas met een vleugje citroen die de aardbeien doet ontploffen. We zullen deze taart het hele seizoen lang maken!

INGREDIËNTEN

VOOR DE KORST

170 gram bloem
50 gram kristalsuiker
1/2 theelepel zout
10 el. gesmolten boter

VOOR HET VULLEN

100 ml zware room
2 blokken roomkaas, verzacht
1 theelepel puur vanille extract
Sap en schil van 1 citroen

VOOR DE TOPPING

750 gram aardbeien, gepeld en gesneden
3 el. aardbeien- of frambozenjam

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de oven voor op 180 °c. Klop in een grote kom bloem, suiker en zout bij elkaar. Voeg gesmolten boter toe en roer tot het deeg is gevormd. Druk het mengsel in een 10 “of 11” taartvorm met een verwijderbare bodem en druk tot het deeg glad is. Prik overal met een vork gaatjes in en bak tot het goudbruin is, circa 25 à 30 minuten. Laat volledig afkoelen.

2. Maak ondertussen de vulling: sla in een grote kom met een handmixer zware room tot stijve pieken, 7 minuten. Klop in een andere grote kom roomkaas en suiker tot een gladde massa. Voeg vanille, citroensap en schil en zout toe. Klop tot gecombineerd. Vouw de slagroom erdoorheen en schep in de gekoelde korst en maak een gladde bovenkant.

3. Begin aan de buitenkant en plaats de aardbeien op de taart in een cirkel tot de hele taart is bedekt.

4. Doe de jam in een kleine magnetronbestendig bakje en doe 2 theelepels water erbij. Vervolgens doe je het bakje 30 seconden in de magnetron. Smeer het mengels over de taart en koel de taart 2 uurtjes in de koelkast.