Als je de woorden “comfort food” zegt, denk je aan een paar klassieke gerechten. Mac ’n kaas, natuurlijk, en aardappelpuree zeker. Lasagne? Spaghetti en gehaktballen? Ja, ja en ja!

Minder bekend – maar net zo verdienstelijk in de Comfort Food Hall of Fame – is een stoofpot die goulash wordt genoemd. Afkomstig uit Centraal-Europa, is het net zo simpel als ingrediënten in een pot gooien en de smaken mengen totdat alles warm, bruisend en klaar is om in kommen te worden verdeeld.

Het is de perfecte maaltijd om op de bank te eten, tijdens Netflix met een comfortabele pyjama aan. Kortom, een schaal met stevige goulash is precies wat je nodig hebt om te herstellen van een zware dag op je werk.

Dit recept van Lisa’s Dinnertime Dish roept ingrediënten op zoals gehakt, uien, knoflook, geplette tomaten, diepvrieserwten en macaroni. Maar echt, alle groenten of vlees dat je in je voorraadkast of vriezer hebt, zal het doen. Gehakt of ingeblikte kip zou ook allemaal goed werken in dit recept, dus voel je vrij om te doen met welke dingen je bij de hand hebt. Er is geen reis meer naar de supermarkt nodig!

Je kunt niet alleen flexibel zijn met de ingrediënten, maar je kunt dit ook in slechts één pot mengen. Dus opruimen zal ook een koud kunstje zijn!

Zie je waarom goulash het ultieme comfort food is?

Als de stoofpot klaar is om te eten, ziet het er ongeveer zo uit:

Je kunt ook een beetje experimenteren met specerijen en toppings. Deze versie van My Incredible Recipes vraagt ​​om heel veel knoflook en pittige adobo-kruiden en maakt het gerecht af met twee verschillende kaassoorten:

Spend With Pennies heeft ook een recept voor een Hongaars geïnspireerde versie van het gerecht dat rundvlees, paprika, aardappelen en wortelen nodig heeft voor een stevige kijk op deze stoofpot:

Er is veel ruimte voor maatwerk als het gaat om goulash, dus je kunt het echt specifiek maken voor je eigen smaak en voorkeuren. Je zou wel eens een nieuwe familietraditie in handen kunnen hebben!