Het is geen zomer zonder een ijslolly of twee – want waarom zouden alleen kinderen lol hebben? Je kunt extra speciale ijslollys maken voor volwassenen, en we zijn ervan overtuigd dat ze een grote hit zullen worden op een hete zomerdag. Jack en Cola ijslollys zijn bijvoorbeeld de perfecte ijzige traktatie voor de 18+ mensen. (Zorg er wel voor dat ze gescheiden blijven van zelfgemaakte ijslolly’s voor de kinderen, want ze zien eruit als chocolade!)

Dit Jack Daniels en Cola ijslolly recept komt van Boulder Locavore, en het kan serieus niet eenvoudiger.

Het enige wat je nodig hebt is Jack Daniels Whiskey en Coca Cola. (Het recept vraagt eigenlijk om Mexicaanse cola, maar wij hebben er Coca Cola van gemaakt)

Zorg ervoor dat de cola plat geen prik heeft, wat je kunt doen door het in een kom te gieten en het te laten zitten totdat er geen koolzuur meer is.

Volg dan deze drie eenvoudige stappen:

1. Giet wat Jack Daniels in elke ijslollyvorm. Giet twee gram van de afgevlakte cola in de vorm en roer. (Het mengen van de Jack en Cola in een blender zou een wat romigere textuur geven, als je op zoek bent naar dat type textuur.)

2. Bedek en steek er houten stokjes in (of de stok op de vormen van je ijslolly). Als de mallen geen dekking hebben, probeer dan folie toe te voegen om de stokjes op hun plaats te houden.

3. Bevries enkele uren of ’s nachts. De ijslolly’s kunnen een beetje blijven kleven, dus doe wat heet water over de buitenkant van de mal om het ijsje er recht uit te krijgen.

Jack Daniels Coca Cola ijsjes

Deze Jack Daniels Coca Cola ijsjes zijn heerlijk en perfect voor volwassenen op een hete zomerdag.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd1 d
Gang: Drankjes
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: coca cola, ijs, ijslolly, jack daniels
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1 fles cola
  • 1 fles jack daniels

Instructies

  • Giet wat Jack Daniels in ijslolly vormpjes en meng dit met coca cola zonder prik ( doe dit op smaak, hoe sterk je het zelf wil
  • Bedek de vormpjes met folie of waar de vormpjes zelf mee kwamen
  • Doe de vormpjes minimaal een paar uur in de vriezer tot ze bevroren zijn