Dit is mijn kip gevuld met champions en gesmolten kaas. Ik maakte het voor mijn vriendin voor ons jubileum omdat elk meisje houdt van een man die kan koken, en ze was erg onder de indruk.

Ingrediënten
170 gram kopje boter
1 grote ui, fijngehakt
½ pond champignons, gesneden
½ theelepel zout
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 zakje Italiaanse gekruide broodkruimels
12 stukjes kipfilet zonder vel
12 plakjes ham
2 zakjes geraspte kaas
24 plakjes spek

Zo maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden C.

Stap 2

Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur; kook en roer de ui en champignons met zout en peper tot de champignons donker en sappig zijn, ongeveer 5 minuten. Haal de koekenpan van het vuur en roer de broodkruimels erdoor. Zet het opzij.

Stap 3

Doe elke kipfilet voor de helft tussen twee vellen zwaar plastic (hersluitbare diepvrieszakken werken goed) op een stevig, waterpas oppervlak. paneer de kip stevig met de gladde kant van een vleeshaas tot een dikte van ongeveer 1/4 inch. Leg een afgevlakte kippenborst op een werkblad en leg een plakje ham op de kip. Schep ongeveer 3 eetlepels van de paddenstoelenvulling op de kipfilet en bedek met ongeveer 2 1/2 eetlepels kaas. Rol de kipfilet rond de vulling, wikkel 2 plakjes spek stevig om elke rol en zet vast met tandenstokers. Plaats de broodjes in een 9×13-inch ovenschaal.

Stap 4

Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze is en de vulling is gesmolten en heet, ongeveer 35 minuten. Een thermometer die direct in het midden van een rol wordt geplaatst, moet minstens 74 graden zijn. Verwijder de kippenrollen uit de oven en plaats een ovenrek op ongeveer 15 cm van de warmtebron van de grill. Zet de grill aan en rooster tot het spek bruin is, 5 tot 10 minuten langer.