Sappige kip en champignons in een madeira roomsaus bedekt met kaas en asperges … alles wat je erbij nodig hebt is aardappelpuree. Deze romige Chicken Madeira is een van de meest populaire menu-items bij de Cheesecake Factory in Amerika. En het om een hele goede reden populair!

De madeira roomsaus heeft een ongelooflijke smaak. Je zult je brood in de pan willen dopen voordat de nacht voorbij is en elke druppel ervan willen opeten. Dit Kip Madeira-recept heeft zoveels smaak en zal indruk maken op je familie, dinergasten of een speciaal persoon voor een uitgaansavond!

Iedereen in onze familie hield van deze Kip Madeira, zelfs de baby! Mijn moeder was vooral onder de indruk (ze is een chef-kok, dus als mama onder de indruk is, straal ik!).

Dit zorgde voor een heerlijk en chique diner en er was niet overdreven moeilijk om te maken. Nu kun je ook genieten van zelfgemaakte Chicken Madeira voor een fractie van de restaurant prijs!

Ingrediënten voor het gemakkelijke Kip Madeira Recept:

Deze eenvoudige ingrediënten werken samen om een onvergetelijk één-pan-gerecht te maken. Als het wijngedeelte van je supermarkt Madeira niet heeft, kijk dan eens naar de drank- en wijnwinkel – ik kocht deze fles voor 5 euro. Als je geen Madeira-wijn kunt vinden, kun je het voor Marsala-wijn vervangen, welke ook een zoete wijn is, hoewel deze meer op kip-marsala lijkt;).

Zo maak je het:

1. Asperges blancheren: verwijder vezelachtige stengels van asperges door ze af te breken (bekijk de video hierboven). Om asperges te blancheren, vul een middelgrote pan met 6 kopjes water, breng aan de kook en voeg 1 eetlepel zout toe. Voeg asperges toe en kook zonder deksel tot ze zacht en heldergroen zijn (2-3 minuten en dan onmiddellijk uit heet water verwijderen en apart zetten).

2. Plaats een grote zware (oven-veilige) pan op middelhoog / hoog vuur en smelt in 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olie. Voeg dik gesneden champignons toe en kook 5 minuten tot ze zacht zijn. Roer de ui in blokjes en kook 3 minuten. Voeg gehakte knoflooktenen toe en breng op smaak met 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel zwarte peper en 2 eetlepels verse peterselie. Bak nog eens 2 minuten en doe dan het mengsel op een bord en veeg de koekenpan schoon met een natte papieren handdoek.

Wil je het recept uitprinten en de volgende stappen zien ? Ga dan naar de volgende pagina!