Deze kip beignets met kaas zijn een verrassende manier om kippenborst te gebruiken, maar het werkt echt. Deze beignets zijn zacht, sappig en zo smaakvol. Als je van gemakkelijke kiprecepten houdt, is de echt iets om te proberen!

Oh P.S. die knoflook-aoili-saus is heerlijk en zo – eenvoudig! Je zult je kipbeignets, friet en groenten voor altijd willen onderdompelen en het werkt ook fantastisch op broodjes en hamburgers. Heb je eerder een aoili gemaakt?

Dit recept is een goede maar oude. Ik wil dat iedereen het ontdekt! Het is een makkelijk recept voor kip die je keer op keer zult maken.

Hoe kipbeignets te serveren:

Eerlijk gezegd verdwijnen deze kippenlapjes zodra ze uit de pan zijn, maar je kunt ze als aperitief serveren, als mini-kip broodjes of als bijgerecht voor het avondeten. Deze zijn een aangename behandeling voor de menigte en probeer ze serieus met de knoflookalioli, die je overal voor kunt gebruiken!

Als je lang moet wachten, kun je dit recept meteen bereiden nadat het is gemengd, maar als je geduld hebt of de andere optie wilt gebruiken, koel je het mengsel gedurende 2 uur of ’s nachts en de resultaten zullen nog sappiger en smaakvol zijn.

Kan ik gemalen of gekookte kip gebruiken?

JA! We houden van de textuur en de sappige beten van blokjes kip, maar je kunt dit vervangen door gemalen kip. Een paar lezers hebben ook goede resultaten gemeld met voorgekookte kip. Je kunt gebruiken wat je bij de hand hebt voor een snelle lunch of snack.

Zie hoe je deze kazige kipbeignets maakt:

Je zult genieten van de knapperige kaasachtige randen en het sappige midden van deze kipsnacks. Deze zijn zelfs heerlijk op kamertemperatuur of gekoeld en je zult zeker niet kunnen stoppen met eten. Als je het geluk hebt restjes te eten, verwarm je ze heel goed met een koekenpan.

Kipbeignets met kaas

Vol met kaas, sappig en en heel veel smaak! Deze kippetjes krijgen altijd goede recensies. Als je van eenvoudige kiprecepten houdt, is dit je recept!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Borrelhapje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: beignets, kaas, kip
Porties: 8
calorieën: 326kcal

Ingrediënten

Voor de kipbeignets:

  • 680 gram kipfilets (3 grote)
  • 2 grote eieren
  • 75 gram mayonaise
  • 40 gram bloem
  • aardappelzetmeel, glutenvrij
  • 110 gram geraspte mozzarella
  • 1,5 eetlepel dille
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten voor knoflook Aioli dip (optioneel)

  • 75 gram mayonaise
  • 1 geperste knoflook
  • 0,5 theelepel citroensap
  • 0,25 theelepel zout
  • 0,1 theelepel peper

Instructies

  • Snij met een scherp mes kip in stukjes van 1/3 "dik en plaats ze in een grote mengkom Tip: als de kipfilet gedeeltelijk bevroren is, zal hij een beetje makkelijker te snijden zijn.
  • Voeg de resterende beslagingrediënten in de mengkom toe: 2 eieren, mayonaise, bloem, geraspte mozzarella, 1 1/2 eetlepel dille, 1/2 theelepel zout en 1/8 theelepel zwarte peper, of van seizoen naar smaak. Roer het mengsel tot goed gecombineerd, dek af met plasticfolie en koel 2 uur of een nacht.
  • Verwarm een ​​grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe. Als de olie heet is, voeg je het kippenmengsel tegelijkertijd toe aan een ophopende eetlepel. Maak de toppen met de achterkant van je lepel iets plat en bak ze 3-4 minuten aan de kant open, draai ze om en bak 3 minuten aan de andere kant of tot outsides goudbruin zijn en de kip volledig gaar is * Herhaal met de resterende beignets meer olie toevoegen als dat nodig is.
  • Om de aioli te maken (indien gebruikt), combineer alle ingrediënten in een kleine kom of maatbeker en roer tot een gladde massa.