Heel veel kaas en knoflook, zo gemaakt en super lekker, wat wil je nog meer? (Handig filmpje staat onderaan)

Dit heb je nodig:

1 rol gekoeld stokbrooddeeg
200 gram versnipperde mozzarella
100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor bijvullen
50 gram bakingsoda
750 ml warm water
4 el. gesmolten boter
1 theelepel. knoflook poeder
1 eetl. gehakte verse peterselie


Zo maak je het:

– Verwarm de oven voor op 200 ° C en lijn een grote bakplaat af met bakpapier.

– Verdeel het deeg in 6 stukken. Rek en rol elk stuk in een lange rechthoek. Strooi mozzarella en een beetje Parmezaanse kaas in het midden van elke rechthoek.

– Rol het deeg stevig op en zorg ervoor dat er geen kaas wordt blootgelegd in een strak touw. Draai en vorm de rollen in een krakelingvorm en breng over in de voorbereide pan.

– Voeg bakingsoda toe aan een ondiepe kom gevuld met warm water. Klop tot de baking soda is opgelost. Borstel soda-oplossing op elke krakeling. Laat de cakejes tot ongeveer 10 minuten drogen, en bestrijk ze met gesmolten boter.

– Bestrooi met knoflookpoeder, meer Parmezaanse kaas en peterselie.

– Bak totdat de krakelingen goudbruin zijn, 18 tot 20 minuten.