Tiramisu (uit de Italiaanse taal, gespeld als tiramisù , wat betekent “haal me op” of “vrolijk me op”) is een overheerlijk Italiaans dessert met koffiesmaak.

Het is gemaakt van langevingers (savoiardi) gedoopt in koffie, gelaagd met een opgeklopt mengsel van eieren, suiker en mascarpone kaas, op smaak gebracht met cacao. Het recept is aangepast in vele soorten cakes en andere desserts. Vandaag gaan we hem iets anders maken, namelijk met limoncello en hij is echt overheerlijk.

– Je bent er ongeveer 35 minuten mee bezig

Wat je nodig hebt:

-400 g basterdsuiker
– 3 citroenen
– 4 grote scharreleieren
– 500 g mascarpone-kaas
– 4 eetlepels limoncello, plus extra voor de motregen
– 200 g langevingers
– 4 takjes verse munt

Zo maak je het:

1. Doe 250 g suiker en 250 ml water in een kleine pan en zet het op een middelhoog vuur.

2. Snij de schil van 2 citroenen in reepjes met behulp van een dunschiller, snijd ze fijn in lucifers, voeg ze toe aan de pan en pers het sap uit.

3. Laat het gedurende 10 tot 12 minuten zachtjes sudderen, of tot je een lichte siroopconsistentie hebt.

4. Haal het van het vuur en laat het afkoelen, breng de citroenschil voorzichtig over naar een bord.

Ga naar de volgende pagina om het vervolg van het recept te zien, een handig filmpje en een uitprintbare versie van het recept!