Hoewel een lekker biefstukdiner zeker heerlijk is, vinden we deze maaltijden vaak een beetje een luxe. Toch is de waarheid dat de kosten van een biefstukdiner voor het gezin eigenlijk heel erg kan variëren, afhankelijk van wat voor soort stuk vlees je koopt en hoeveel van elk vlees je krijgt.

Misschien wil je het iets vaker hebben, maar niet als het betekent dat iedereen zijn eigen volledige ossenhaas krijgt. Als dit acceptabel klinkt, hebben we het perfecte recept voor jou.

Hoewel de uitdrukking “biefstuk en aardappelen” het beeld van iets fundamenteels kan oproepen, is de waarheid dat deze dingen samengaan omdat ze perfect zijn wanneer ze perfect worden gemaakt. Alles bij elkaar is het recept van vandaag knoflookbiefstuk en aardappelen in persoonlijke folieverpakkingen.

Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, het is ook een makkie en houdt de kosten laag door elke persoon zijn eigen individuele portie te geven. Voel je vrij om een ​​goedkoper stuk vlees te gebruiken om dit recept te maken – ongeacht wat je erin stopt, het zal uiteindelijk heerlijk smaken. Dus laten we beginnen.

Dit is wat je nodig hebt:

-2-2 1/2 pond entrecote, getrimd en in blokjes gesneden
-1 pond roseval aardappelen
-3 eetlepels olijfolie
-1 eetlepel gehakte knoflook
-1 theelepel uienpoeder
-1 theelepel gedroogde oregano
-1 theelepel gedroogde peterselie
-1 theelepel gedroogde tijm
-verse tijm of peterselie (optioneel)
-zout
-peper
-aluminiumfolie

Dit is wat je doet:

1. Om te beginnen, verwarm je oven voor op 220 graden (als je de foliepakketten gaat bakken, anders kun je ze later grillen). Bereid intussen je biefstuk en je groenten voor als je dat nog niet hebt gedaan. Op de biefstuk, wil je overtollig vet bijsnijden en ervoor zorgen dat het in blokjes wordt gesneden die ongeveer twee centimeter groot zijn. Als je aardappelen groter zijn dan 2.5 cm kwart of halveer totdat ze kleiner zijn dan dat.

2. Als je ingrediënten klaar zijn, koop dan een grote mengkom en combineer je biefstuk met aardappelen, olijfolie, knoflook, kruiderijen, zout en peper. Werp de kom en mix alles om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten gelijkmatig zijn bedekt met kruiden.

3. Maak vervolgens vier vellen folie los en verdeel de biefstuk- en aardappelvulling in elke vulling. Wikkel de folie met de ingrediënten en zorg ervoor dat ze goed zijn afgedicht om de sappen en ingrediënten binnen te houden. Zodra ze goed zijn, gril de pakketten gedurende 10 minuten aan elke kant op hoog vuur als je aan het grillen bent. Anders bak ze 20 tot 25 minuten in de oven.

4. Als extra stap kun je ook de foliepakketten helemaal openen en de biefstuk direct op de hitte van de grill of in de grill van uw oven plaatsen om er een laagje op te maken. Anders, als de tijd om is, controleer dan of het vlees op de gewenste gaarheid is bereid. Garneer elk pakket met verse tijm of peterselie en serveer!

Zoals je kunt zien, laat dit recept je biefstuk eten zonder het budget volledig te verbreken (en je hoeft ook niet veel op te ruimen). De smaken zijn perfect samen en de foliezakken helpen de aardappelen ook te marineren in het steakvet. Hoewel dit basisrecept heerlijk is zoals het is, kan je ook extra groenten toevoegen of voeg wat extra knoflook en kruiden toe voor de marinade. Geniet vooral van het recept en laat ons weten hoe het was!

DEEL dit alsjeblieft met je vrienden en familie.