Dit is het beste hamburger alternatief die we tot nu toe hebben gezien en ze smaken heerlijk! Onderaan vindt je ook een handig filmpje!

Ingrediënten

2 eetlepels. boter
1 uien, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
60 gram bruine suiker
2 eetlepels. ahornsiroop
2 eetlepels. appelcider azijn
1 theelepel. Chili poeder
20 grote spruitjes, gehalveerd
2 eetlepels. olijfolie
Zout
Vers gemalen zwarte peper
6 plakjes dik spek
Brie, snijd in vierkanten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 375 °. In een grote koekenpan op middelhoog vuur, smeltende boter. Voeg de ui toe en bak tot hij zacht is, ongeveer 8 minuten. Roer de knoflook erdoor en kook tot ze geurig is, ongeveer 1 minuut. Voeg bruine suiker, ahornsiroop, appelciderazijn en chilipoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Kook tot het mengsel is ingedikt en uien zijn jammy, ongeveer 10 minuten meer. Haal van het vuur.

Op een groot omrande bakplaat, smeer de spruitjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Kook tot het zacht is, ongeveer 20 minuten. Laat iets afkoelen.

In een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur, bak je de spek tot knapperig, ongeveer 8 minuten. Giet af op keukenrol en hak dan in vierkanten.

Om de burger te monteren, bedek de gesneden kant van een spruit half met een stuk spek. Leg een stuk brie op de bovenkant en zet een kleine hoeveelheid uienconfituur op de bovenkant van de brie. Leg een tweede spruit op de bovenkant, snij het deeg naar beneden en zet de boterham vast met een tandenstoker. Herhaal met de resterende ingrediënten.