Ze noemen dit S’werelds beste lasagne welke bedacht is door wereldberoemde kok John Chandler.. Je bent er een kleine tijdje mee bezig maar het is het allemaal waard! Zie onderaan ook een handig filmpje!

Ingrediënten

500 gram zoete Italiaanse worst
375 gram mager gehakt
1 kopje gehakt ui
2 teentjes knoflook, geplet
1 blik gemalen tomaten
2 blikjes tomatenpuree
2 blikjes ingeblikte tomatensaus
1 kopje water
2 eetlepels witte suiker
1 1/2 theelepels gedroogde basilicum bladeren
1/2 theelepeltje venkelzaad
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel zout
1 / 4 theelepel gemalen zwarte peper
4 eetlepels gehakte verse peterselie
12 lasagne bladeren
450 gram ricotta kaas
1 ei
1 / 2 theelepel zout
3 / 4 pond mozzarella kaas, gesneden
3 / 4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 min / Oven 2:30 uur / Klaar in 3:15 uur

1. In een grote pan, bak je de worst, gehakt, ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze goed bruin zijn. Roer geperste tomaten, tomatenpuree, tomatensaus en water erdoor heen. Breng op smaak met suiker, basilicum, venkelzaad, Italiaanse kruiden, 1 eetlepel zout, peper en 2 eetlepels peterselie. Laat het sudderen, afgedekt, gedurende ongeveer 1 1/2 uur, af en toe roeren.

2. Breng een grote pot lichtgezouten water aan de kook. Kook lasagnebladeren in kokend water gedurende 8 tot 10 minuten. Giet bladeren af en spoel af met koud water. Meng in een mengkom ricotta met ei, resterende peterselie en 1/2 theelepel zout.

Verwarm de oven voor op 190 graden C.

3. Smeer wat vleessaus op de bodem van een ovenschaal van 9×13 inch. Leg 6 bladeren in de lengte over de saus van het vlees. Verspreid met de helft van het ricotta-kaasmengsel. Bedek met een derde van de mozzarella-kaasplakken. Schep weer wat vleessaus over mozzarella en bestrooi met Parmezaanse kaas.

4. Herhaal de lagen, en bedek met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas. Dek af met folie: om verstuiven te voorkomen, spuit de folie met kookspray in, of zorg ervoor dat de folie de kaas niet raakt.
Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak nog eens 25 minuten.

5. Koel 15 minuten alvorens te serveren.