Ouders zullen het beste doen voor hun kinderen en er is een ander onderwerp dat mensen aan het praten krijgt. Het verbouwen van voedsel is erg belangrijk, en misschien moeten onze kinderen dat ook doen.

Moderne technologie heeft ons geholpen een beter leven te leiden, en alles is een stuk eenvoudiger en makkelijker beschikbaar. Maar we verloren onze vaardigheden om te overleven in het proces. Weten we hoe we voor onze gezinnen moeten zorgen?

Als het systeem zijn werk niet doet, overleven we dan? Natuurrampen kunnen op elk moment toeslaan en kunnen we worden gedwongen om te overleven.

Weet jij hoe je je eigen voedsel kunt verbouwen? Zou je je kinderen leren om eten te kweken? Zou dat de beste les zijn die ze kunnen leren?

Wanneer kinderen hun eigen voedsel verbouwen, ontwikkelen ze ‘voedsel-empathie’ of een sterke verbinding met voedsel. Dit zal hen helpen een gezond leven te leiden. Dat is een van de manieren om hen te helpen groente en fruit te eten. Kinderen moeten meer leren over hun voeding.

Tuinieren is iets waar je van moet genieten, en het kan een leuke activiteit voor de kinderen zijn.
 
Ze zullen de volgende activiteiten ontwikkelen:

– Verantwoordelijkheid – zij zorgen voor groenten en fruit
– Redeneren en ontdekken – ze leren meer over de natuur, inclusief planten, het weer, het milieu en voeding
– Lichamelijke activiteit – kinderen zijn actief en doen leuke dingen
– Inzicht – kleine kinderen leren over oorzaak en gevolg
– Creativiteit – ze ontdekken nieuwe en leuke manieren om fruit en groenten te verbouwen
– Voeding – ze leren over de herkomst van vers voedsel
– Zelfvertrouwen – kinderen bereiken doelen en genieten van het eten van het voedsel dat ze verbouwen
– Liefde voor de natuur – groeiend voedsel helpt hen te beseffen dat de natuur veilig en aangenaam is
– Samenwerking – ze werken in groepen en leren meer over teamwerk

Chef-kok Raymond Blanc zou heel graag zien dat kinderen tuinieren als les volgen. Dit zal hen helpen de waarde van biologisch voedsel te leren kennen en van voedsel te genieten.

De chef zegt dat dit een manier is om een ​​sterke relatie met eten op te bouwen. We leven in een wereld geplaagd door obesitas, hart, ziekte, diabetes en zwaar bewerkte voedingsmiddelen. Kinderen zullen voedsel kunnen verbouwen uit zaden en meer leren over de planeet Aarde.

Kinderen brengen te weinig tijd buiten door. Ongeveer driekwart van alle kinderen brengt minder tijd buitenshuis door dan gevangenen, vooral vanwege het gebrek aan groene ruimtes en het schadelijke effect van technologie. Het opnieuw verbinden van onze kinderen met de natuur is van het grootste belang.

Ze moeten hun omgeving waarderen en contact maken met de natuur. Tuinieren op school zal het milieubewustzijn inspireren. Ze zullen meer leren over water- en energiecycli, de voedselketen en de individuele behoefte van sommige soorten.

Met andere woorden, ze zullen meer geïnteresseerd zijn in het verkennen van buiten. Tuinieren geeft ook inzicht in de menselijke invloed op de lange termijn op de natuur. Dit omvat watergebrek, pesticiden en andere problemen.